Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marvin Gaye opnieuw op 1 in de Sublime Soul Top 1000

Marvin Gaye staat ook in de vierde editie van de Sublime Soul Top 1000 op nummer 1 met het nummer ‘What’s Going On’. Maandagochtend om 9 uur start Sublime met een nieuwe editie van de lijst met de beste soul en neo-soul nummers. De Soul Top 1000 is tot en met vrijdag 7 juni te horen.

In de lijst, samengesteld door Sublime met hulp van de luisteraars, staat Erykah Badu met haar live versie van ‘Tyrone’ op de derde plek en op plek 2 staat ‘Papa was A Rolling Stone’ van Temptations.

Met maar liefst 30 noteringen is Stevie Wonder de meest voorkomende artiest in de Soul Top 1000,gevolgd door Prince met 26 en Michael Jackson met 20 noteringen. Earth, Wind & Fire is de populairste groep met 19 nummers in de lijst, en Aretha Franklin is de meest voorkomende zangeres met 18 noteringen.

Opvallend is dat alleen Earth, Wind & Fire van de bovengenoemde artiesten de top 10 heeft gehaald, met ‘September’ op nummer 6.

De Sublime Soul Top 1000 is twee weken lang elke werkdag te horen tussen 9 en 18 uur. De presentatie van de lijst is in handen van Angelique Houtveen (maandag, woensdag en vrijdag), Olivier de Neve en Jaap Brienen.

Samen met de luisteraars hebben we een prachtige lijst samengesteld die de kern van soulmuziek raakt: tijdloos en vol passie“, aldus Houtveen. “Stuk voor stuk zijn het nummers van artiesten die hun ziel en zaligheid in de muziek stoppen en ons daarmee diep weten te raken. Maak je klaar om te dansen, soms een traantje weg te pinken, en vooral te genieten.” [RadioWereld.NL]

Top 10 Sublime Soul Top 1000 2024
1. Marvin Gaye – What’s Going On
2. Temptations – Papa Was A Rolling Stone (Album)
3. Erykah Badu – Tyrone (Live)
4. Bill Withers – Lovely Day
5. Silk Sonic – Leave The Door Open
6. Earth Wind & Fire – September
7. Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
8. Amy Winehouse – Back To Black
9. George Benson – Give Me The Night
10. Etta James – At Last