Zoeken
Sluit dit zoekvak.

België: Stekker na ruim 2 jaar uit ochtendshow met Kawtar en Robin op MNM

Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert stoppen na ruim twee jaar met de ochtendshow op de Vlaamse publieke hitzender MNM. Vrijdag 28 juni makden zij voor de laatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na de zomer start een nieuwe ochtendshow.

Foto: VRT/MNM

De voorbije seizoenen waren een waanzinnig avontuur”, zegt Keyaert. “Ik ben extreem dankbaar dat ik samen met Kawtar de luisteraar mocht wakker maken. Dat is een voorrecht en iets wat ik voor altijd zal koesteren. Nu is het tijd voor andere dingen en dat ik op 2 september mijn dochter zelf aan de schoolpoort kan afzetten voor haar eerste schooldag, daar word ik heel gelukkig van.

Ehlalouch voegt toe: “Ik heb mij de afgelopen jaren ongelooflijk hard geamuseerd in de ochtendshow. Maar na vijf jaar vroeg opstaan is het tijd voor iets anders bij MNM. Ik ben superblij dat ik in de toekomst nog nieuwe herinneringen mag maken met alle luisteraars.

Ehlalouch en Keyaert zijn sinds april 2022 samen in de ochtend te horen. Ze namen de loodzware taak op zich om Peter van de Veire, huidig ochtenddeejay van VRT Radio 2, op te volgen. Van de Veire presenteerde de ochtendshow maar liefst 13 jaar lang op MNM. Sinds 2019 deed hij dat met Ehlalouch als sidekick.

Luistercijfers
Twee jaar na het vertrek van Van de Veire heeft MNM het zwaar. In amper twee jaar tijd is het marktaandeel met bijna 2%-punt gedaald naar 5,6%. Geruchten gaan dan ook dat de programmaleiding van MNM besloten heeft om de stekker uit de ochtendshow te trekken. Een woordvoerder van de VRT laat echter weten dat deze geruchten niet kloppen en dat het de keuze van Ehlalouch en Keyaert zelf is geweest om te stoppen.

Tijdens de laatste week van hun ochtendshow, is er elke dag live-muziek van een bekende Belgische artiest. Op vrijdag 28 juni zal Clouseau het all-time favoriete nummer van de gasten uit de podcast ‘22 minuten stomme vragen’ brengen. Elke dag wordt het duo ook verrast met een onaangekondigde gast die graag mee afscheid wil nemen van de ochtendshow.

Zowel Ehlalouch als Keyaert krijgen in de toekomst een andere plek in de programmering van MNM. Nadere details hierover worden later bekendgemaakt, evenals de nieuwe ochtendshow. [RadioWereld.NL]