Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoofdredacteur Allard Berends verlaat Omroep Flevoland

Hoofdredacteur Allard Berends gaat Omroep Flevoland eind 2024 verlaten. Dan zit Berends daar 21 jaar. “Het is wel een intensieve baan. Je staat 24/7 aan. Dat wordt op een gegeven moment vermoeiend,” zo vertelt Berends aan De Stentor. “En ik merkte dat ik de digitalisering op sommige momenten minder prettig vond.”

Volgens Berends gaat data een steeds grotere rol spelen. “Dat is geen slechte ontwikkeling. Maar die data werden een wel heel belangrijke leidraad. Ik kreeg soms het idee dat het onderbuikgevoel minder belangrijk werd. Terwijl goede journalistiek best mag schuren. Dat hoeft niet altijd met data onderbouwd te zijn.

Ik kon op sommige momenten sterk terugverlangen naar de ‘oude journalistiek’. Tijden veranderen, maar er komt een moment dat je daar niet helemaal meer in past. Ik moest beslissen over hoeveel tijd we aan Instagram en TikTok moeten besteden. Dat zijn ingewikkelde vragen. Is daar misschien geen betere leiding in, vroeg ik mij af. Dan moet je op een gegeven moment je conclusies trekken.

Berends vertrekt volgens De Stentor per 1 januari 2025. Wie hem opvolgt is nog niet bekend. [RadioWereld.NL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *