Zoek
Sluit dit zoekvak.

Qmusic neemt nieuwe studio’s in Mediavaert in gebruik

De uitzendingen van Qmusic komen vanuit Mediavaert, het nieuwe onderkomen van DPG Media in Amsterdam-Duivendrecht. Maandagochtend presenteerden Mattie Valk en Marieke Elsinga hun eerste ochtendshow vanuit de nieuwe studio. Later verhuist ook Joe naar deze locatie, waardoor beide radiostations onder één dak komen.

Foto: video still

De studio’s van Qmusic en Joe zijn gevestigd op de begane grond. De stations hebben de beschikking over in totaal vier radiostudio’s. Voor Qmusic is er een grote radiostudio, waar onder meer de ochtendshow in gemaakt wordt, en een kleinere studio, waar bijvoorbeeld Menno Barreveld vanaf 10 uur zijn programma in maakt. Daarnaast zijn er ook vier podcaststudio’s gebouwd. Ook biedt het pand ruimte voor het organiseren van intieme concerten zoals ’the Qube’ van Qmusic. De studio’s bieden volop ruimte om radio te combineren met online content, iets wat onlosmakelijk verbonden is met radiomaken anno nu.

Robert Bernink, directeur radio bij DPG Media: “Na de uitbreiding van het radio-portfolio van DPG Media en de start van Joe op een landelijke frequentie in september 2023, is de verhuizing naar Mediavaert een volgende fase voor het Radioteam van DPG Media. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe onderkomen nog meer recht gaat doen aan het vakmanschap en de gedrevenheid van de teams van zowel Qmusic als Joe en we hierdoor nog beter in staat zijn om aansprekende content te maken met en voor onze luisteraars.”

Met de verhuizing heeft Qmusic na bijna 15 jaar de bovenste verdieping van de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam-Zuidoost verlaten.

Foto: Qmusic / Ben Verveld

Joe is sinds de start als landelijke zender gevestigd in een tijdelijke studio in de drukkerij van DPG pal naast Mediavaert. De reden dat Joe niet gelijk bij Qmusic werd ondergebracht was dat de verhuizing van Qmusic naar het nieuwe onderkomen van DPG al gepland stond. Later deze zomer trekt ook Joe in op de begane grond van Mediavaert.

Al in oktober 2019 kondigde DPG namelijk aan al haar activiteiten onder te willen brengen in één groot gebouw. Naast Qmusic zijn dit ook dagbladen als AD, Het parool en de Volkskrant en tijdschriften als Donald Duck, Story en Libelle.

In december 2021 werd gestart met de bouw van Mediavaert. Het gebouw telt zeven verdiepingen en is één van de grootste hybride houten kantoorgebouwen ter wereld. Begin april verhuisden de eerste medewerkers van DPG naar het nieuwe gebouw. Nu is ook de radiotak aan de beurt. [RadioWereld.NL]

Foto: Qmusic / Ben Verveld
Foto: video still