Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wilfred Genee vereeuwigd in het archief van Beeld&Geluid

Het radioprogramma ‘The Friday Move‘ op BNR Nieuwsradio wordt vanaf nu voor de eeuwigheid bewaard in de archieven van Beeld & Geluid in Hilversum. Het programma vierde vrijdag haar 15-jarig jubileum op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA.

Foto: video still

Directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer, maakte tijdens de uitzending bekend dat het radioprogramma wordt opgenomen in het nationale media-archief.

Wilfred Genee is al 15 jaar lang presentator van het programma dat volgens hem bekend staat als de leukste vrijdagmiddagborrel van Nederland. VVD-minister en fractieleider Dilan Yeşilgöz was vrijdag de sidekick.

Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, kijkt ook uit naar de volgende 15-jaar: “Genee stelt altijd net die ene vraag waardoor gasten verrast zijn en soms meer zeggen dan ze eigenlijk van plan waren. Zijn scherpte kenmerkt het programma en de sfeer is uniek. Met zijn vaste team zet hij al jaren een prachtig programma neer waar wij als BNR trots op zijn.

The Friday Move wordt iedere vrijdag uitgezonden tussen 16.00 uur en 18.30 uur bij BNR Nieuwsradio en is hier terug te luisteren. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Hier uit blijkt dat de Nederlandse omroep niet verder kijkt dan de hoofdstad. Je zou zoiets toch ook in een ander stadion kunnen doen, waarom altijd maar weer in Amsterdam? Nederland is meer dan dat…