Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mediadirecteur NTR treedt tijdelijk terug, onderzoek naar huidige cultuur

Willemijn Francissen, Mediadirecteur van de NTR treedt tijdelijk terug vanwege een onafhankelijk onderzoek naar de werkcultuur binnen de omroep. Dat doet ze na overleg met de Raad van Toezicht.

Foto: Gregor Servais / NTR

NTR: “Het onderzoek bestaat uit een evaluatie van het proces van de herinrichting uit 2019-2020 en een onderzoek naar de huidige cultuur bij de NTR. De Raad van Toezicht besteedt het onderzoek uit aan het CAOP om de gewenste objectiviteit en zorgvuldigheid te waarborgen.

Vanuit de wens om dit proces zo onafhankelijk en constructief mogelijk te kunnen laten plaatsvinden, zijn de Raad van Toezicht en mediadirecteur Willemijn Francissen overeengekomen dat Willemijn, gezien haar directe verantwoordelijkheid in de periode waarover de evaluatie strekt, vanaf heden tijdelijk zal terugtreden gedurende de looptijd van het externe onderzoek.

Willemijn wil, in het belang van het onderzoek én de NTR, dat de melders die nog verbonden zijn aan de NTR alle vrijheid voelen om zich uit te spreken. Deze beslissing is dan ook uitdrukkelijk niet bedoeld als een voorschot op de onderzoeksresultaten, maar houdt enkel en alleen verband met de voortgang van het onderzoek en niet met de persoon Willemijn, in wie wij zowel persoonlijk als professioneel alle vertrouwen hebben.

Op verzoek van de Raad van Toezicht en Willemijn, en in het belang van de NTR, worden de werkzaamheden van Willemijn in haar tijdelijke afwezigheid waargenomen door zakelijk directeur Lucas Goes. De NTR wil totdat het onderzoek is afgerond geen verdere mededelingen doen. [RadioWereld.NL]