Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wietze de Jager: “Geen behoefte aan om weer als radiodeejay aan de slag te gaan”

De kans dat Wietze de Jager binnenkort weer ergens op de radio te horen is, is erg klein. “Ik heb er op dit moment geen behoefte aan om weer als radiodeejay aan de slag te gaan”, zegt de voormalige deejay van Radio 538 en Qmusic in een interview met De Telegraaf.

Foto: video still

Eind vorig jaar besloot De Jager samen met zijn gezin naar Bonaire te verhuizen en zijn contract met Radio 538, waar hij al een half jaar niet meer te horen was, te beëindigen. De verhuizing bevalt zo goed, dat ze inmiddels officieel zijn uitgeschreven in Nederland en voor langere tijd op het eiland blijven.

Ander leven
Radio hoort nu niet meer bij het nieuwe leven van De Jager. Hij heeft dan ook niet de behoefte om bij een lokaal station op Bonaire te gaan werken. “Anders had ik ook wel in Nederland kunnen blijven werken. Ik wil juist een ander leven ontdekken.

Toch viel de beslissing om te stoppen zwaar. “Ik heb de afgelopen vijftien jaar zowel bij Qmusic als bij 538 op verschillende tijdstippen prachtige radio mogen maken”, zegt de voormalige radiodeejay in De Telegraaf. “Ik had ook weer kunnen doorgaan op een ander tijdstip, maar dit voelde wel als een moment om het roer eens helemaal om te gooien.

Gemis?
Tot een jaar geleden presenteerde De Jager de ochtendshow op Radio 538. Of hij dat al mist vindt De Jager een lastige vraag. “Ik genoot enorm van de momenten met de luisteraars als zij hun mening gaven of er iets mooi ontstond op zender. Alles wat er verder komt kijken bij het maken van een ochtendshow mis ik eerlijk gezegd nog niet.

Stilzitten doet De Jager overigens niet. Alhoewel het leven op Bonaire wat minder gehaast is in Nederland, verdient hij zijn geld nu met Instagram en met plaatjes draaien voor een live publiek. Niet op de radio dus, maar op het terras van het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer. “We voelen ons echt bevoorrecht om hier te kunnen wonen.” [RadioWereld.NL]