Zoek
Sluit dit zoekvak.

ID&T en 538 in rechtszaak om Trance Energy

ID&T wil Trance Energy dit jaar organiseren met Slam!FM, in plaats van vaste partner Radio 538. Met een rechtszaak wil 538 alsnog een samenwerking afdwingen.

Radio 538 wil met een rechtszaak voorkomen dat ID&T het evenement Trance Energy dit jaar zonder de radiozender organiseert. ID&T wil voor de dertiende editie van het dance-evenement samenwerken met Slam!FM, en niet met vaste partner Radio 538.

ID&T zegt vrijdag niets te begrijpen van de ophef. “Slam!FM past als jongerenzender, met een stevige basis in de dancemuziek, erg goed bij ons evenement”, licht manager Paul Brouwer van ID&T toe. Radio 538 is volgens Brouwer meer een familiezender dan een jongerenzender.

Radio 538 zegt gedwongen te zijn tot een kort geding om continuering van de samenwerking te forceren. De zender vindt dat ‘het eenzijdig opzeggen van de afspraken’ niet past binnen de overeenkomst die is gemaakt. Volgens Radio 538 kan ID&T zich terugtrekken, maar mag de evenementenorganisatie niet verder zonder de vaste partner verder. ID&T stelt dat de overeenkomst is afgelopen.

Op Trance Energy komen jaarlijks ongeveer dertigduizend mensen. Het dansevenement was een samenwerking van Radio 538, TMF en ID&T. Televisiezender TMF heeft zich eerder teruggetrokken.

[Novum]