Search
Close this search box.

Gary Oldman keert terug in vijfde Potterfilm

De Britse acteur Gary Oldman speelt ook in de vijfde film van Harry Potter de rol van Sirius Zwart. Eerder deden geruchten de ronde dat Oldman niet zou meedoen.

De Britse acteur Gary Oldman speelt ook in de vijfde film van Harry Potter de rol van Sirius Zwart. Dat meldt de Amerikaanse website Hollywood Reporter dinsdag. Eerder deden geruchten de ronde dat Oldman niet in ‘Harry Potter en de Orde van de Feniks’ zou verschijnen. Bij aanvang van de opnamen begin deze maand was hij nog niet door de filmmakers benaderd.

“Het duurt nog een tijd voor we beginnen aan het deel waarin hij speelt”, verklaart producer David Heyman op de website. “Maar we hebben zeker de intentie om de rol van Sirius te laten vertolken door Oldman.” De 47-jarige acteur onderhandelt over de rol met filmmaatschappij Warner Bros Pictures.

De meeste hoofdrolspelers van de Harry Potterfilms hadden een contract voor de eerste vier delen. De studio heeft met hen nieuwe afspraken moeten maken voor de komende films.

Oldman speelt de rol van Harry’s peetvader. Hij werd geïntroduceerd in het derde deel, ‘Harry Potter en de gevangene van Azkaban’. Na een wat kleiner aandeel in de vierde film, ‘Harry Potter en de vuurbeker’, speelt hij in het vijfde deel weer een belangrijke rol.

[Novum]