Carpenter ziet remake ‘Halloween’ zitten

De Amerikaanse regisseur John Carpenter geeft zijn zegen aan de remake van zijn klassieke horrorfilm ‘Halloween’ uit 1978. Dat zegt regisseur Rob Zombie.

De Amerikaanse regisseur John Carpenter heeft zijn zegen gegeven aan de remake van zijn klassieke horrorfilm ‘Halloween’ uit 1978. Dat zegt Rob Zombie, de regisseur en schrijver van het gelijknamige project. “Wat zou ik verder nog kunnen wensen?”, vraagt Zombie zich op zijn website af. Carpenter wordt door horrorfans op handen gedragen. ‘Halloween’ werd vorig jaar door lezers van een Brits filmblad verkozen tot een van de beste griezelfilms uit de geschiedenis.

In de nieuwe versie van ‘Halloween’ wordt de voorgeschiedenis verteld. De film begint in 1978 en laat zien hoe Michael Myers zich ontwikkelt tot seriemoordenaar.

Zombie, een 40-jarige hardrocker die eigenlijk Robert Cummings heet, vindt dat hij de juiste man is voor de productie. “Ik zou niet eens in de buurt van dit materiaal komen als ik niet dacht dat ik een frisse aanpak had die dit project de moeite waard maakt.” Hij bestrijdt de beschuldiging dat hij knutselt aan een kunstwerk. “Ik raak geen enkel beeldje aan van Carpenters klassieker. Die film blijft zoals hij altijd is geweest.”

Horrorfans kennen Zombie vooral als de maker van twee bloederige films: ‘House of 1000 corpses’ (2003) en het vervolg daarop, ‘The devil’s rejects’ (2005). In navolging van Carpenter gebruikt hij voor zijn nieuwe project geen goedkope gruweleffecten. “Ik ben van plan mij te richten op personages, sfeer en afschuw.”

De oorspronkelijke ‘Halloween’-film kreeg zeven vervolgen en deel negen is al in ontwikkeling. Zombies film komt oktober volgend jaar in de bioscoop.

[Novum]