Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Pauw pept Paul Witteman op

Paul Witteman en Jeroen Pauw vinden dat ze elkaar goed aanvullen. Ze zijn vanaf 4 september elke werkdag te zien met hun late night talkshow Pauw & Witteman

Paul Witteman en Jeroen Pauw vullen elkaar goed aan. Dat vertellen de presentatoren aan Novum Nieuws. Vanaf 4 september zijn de journalisten elke werkdag te zien met hun nieuwe late night talkshow Pauw & Witteman. “Jeroen kijkt iets minder serieus tegen kwesties aan terwijl ik de neiging heb dat wel te doen”, zegt Witteman. “Dus kan hij me soms oppeppen en iets vrolijker aan tafel laten zitten.”

Volgens de presentatoren gaat het om een wisselwerking. “Ik raad Jeroen bijvoorbeeld wel eens aan om een somber boek te lezen”, lacht Witteman. “En Paul zorgt ervoor dat ik stilzit tijdens de uitzending en niet te negatief ben”, voegt Pauw toe.

Pauw en Witteman waren eerder samen te zien in het actualiteitenprogramma ‘Woestijnruiters’. Volgens Pauw is hun goede samenwerking vanzelf ontstaan. “Het is niet zo dat we heel vaak samen uit eten gaan of verschillende vormen van experimentele seks hebben om de chemie beter te krijgen.” Het gaat volgens hem vooral om vertrouwen. “Je maakt samen het programma vanuit wederzijds respect. Je moet nooit het gevoel hebben dat de ander er met de buit vandoor zal gaan.”

Pauw & Witteman is vanaf 4 september elke werkdag om 23 uur te zien op Nederland 1. Het programma gaat daarmee de concurrentie aan met de talkshow ‘Late night met Maasland & Geel’ die dagelijks om 23.30 uur wordt uitgezonden op Talpa.

[Novum]