Search
Close this search box.

Borat spreekt pers toe op de Wallen

Het komische typetje Borat geeft donderdag zijn eerste Nederlandse persconferentie in een Amsterdamse seksclub. Casa Rosso is een trekpleister op de Wallen.

Het komische typetje Borat geeft donderdag zijn eerste Nederlandse persconferentie in een Amsterdamse seksclub. “Dat is de Borat-stijl”, licht een woordvoerder van de filmdistributeur toe. “Casa Rosso is een locatie waar de fictieve persoon zijn persconferentie zou willen houden.” De seksclub op de Wallen kan er de humor wel van inzien, zegt de zegsvrouw.

De Kazachstaanse journalist Borat is een creatie van de Britse komiek Sacha Baron Cohen, beter bekend als Ali G. De pers mag op de Oudezijds Achterburgwal alleen vragen stellen die van tevoren schriftelijk zijn overlegd. Omdat Borat een fictief persoon is, moet Cohen over de antwoorden nadenken, verklaart de distributiemaatschappij. “Dat kan niet à la minute worden geïmproviseerd.”

Donderdag is Cohen ook aanwezig bij de galapremière van ‘Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan’, die volgende maand in de Nederlandse bioscoop gaat draaien. In de film wordt Borat gevolgd op zijn ontdekkingsreis door de Verenigde Staten. De film kreeg veel publiciteit nadat de Kazachstaanse regering protesteerde tegen de productie. Daarin wordt Kazachstan als achterlijk land afgeschilderd.

[Novum]