Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bono frist geheugen Japanse premier op

U2-voorman Bono heeft de Japanse minister-president Shinzo Abe toegesproken. De zanger herinnerde hem aan de belofte om de hulp aan Afrika te vergroten.

(Novum/AP) – U2-voorman Bono heeft woensdag de Japanse minister-president Shinzo Abe streng toegesproken. De Ierse zanger en armoedebestrijder herinnerde hem tijdens een ontmoeting in Tokio aan de eerder gedane belofte om de hulp aan Afrika en andere ontwikkelingslanden te vergroten.

Vorig jaar beloofde het Aziatische land op een bijeenkomst in Schotland van de G8, de rijkste industrielanden, miljarden euro’s meer aan ontwikkelingshulp voor Afrika te besteden. Japan gaf toen aan een groot deel van zijn hulpgeld te willen uitgeven aan de verbetering van de Afrikaanse gezondheidszorg. Bono hoopt dat Japan deze belofte op korte termijn nakomt.

Het U2-icoon had ook wat positieve woorden over voor Abe en prees zijn inzet voor de ontwikkeling van Aziatische landen. “We kunnen op dat gebied veel van Japan leren.” Ter afsluiting van zijn bezoek overhandigde hij Abe een Armani-zonnebril die deel uitmaakt van zijn merk Product Red. De opbrengst van die producten gaat naar goede doelen zoals een campagne tegen aids.

De zanger strijdt al jaren tegen armoede en sprak in dat kader eerder met wereldleiders als Bill Clinton, Tony Blair, Vladimir Poetin, Nelson Mandela, George W. Bush en Kofi Annan.

[Novum]