Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Borat verdient prijs voor promotie Kazachstan’

Een Kazachstaanse schrijver draagt de Britse komiek Borat voor voor een prijs. Die zou hij verdienen omdat hij de bekendheid van het land heeft vergroot.

(Novum/AP) – Een bekende Kazachstaanse schrijver heeft de Britse komiek Sacha Baron Cohen voorgedragen voor een nationale prijs. Die zou hij verdienen omdat hij de bekendheid van Kazachstan heeft vergroot.

In een open brief in de krant Vremja riep de schrijver, Sapabek Asip-uly, de Kazachstaanse Club van Kunstbevorderaars op zijn jaarlijkse onderscheiding toe te kennen aan de Brit, beter bekend als Borat, de Kazachstaanse tv-journalist. Met zijn typetje is Sacha Baron Cohen erin geslaagd in de hele wereld de belangstelling voor Kazachstan te wekken, iets waar onze leiders sinds de onafhankelijkheid niet in zijn geslaagd, aldus Asip-uly.

De autoriteiten in de voormalige sovjetrepubliek zijn woedend over het weinig flatteuze beeld dat Baron Cohen schetst van Kazachstan in de nep-documentaire ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Gloriuous Nation of Kazakhstan’. Asip-uly vindt dat Kazachstan zich door dat gebrek aan humor de hoon van de rest van de wereld op de hals haalt.

[Novum]