Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Famke Janssen niet in vierde X-Men-film

Famke Janssen wil niet in een vierde film over de X-Men spelen. “Drie X-Men-films zijn meer dan genoeg”, zegt de Nederlandse Hollywood-actrice.

Famke Janssen wil niet in een vierde film over de X-Men spelen. “Drie X-Men-films zijn meer dan genoeg”, zegt de Nederlandse Hollywood-actrice deze week in het programmablad Televizier. “Het was een heel goede ervaring maar het is nu tijd om verder te gaan.” In de tweede film van de reeks sterft ‘mutante’ Jean Grey, de rol van Famke, om in deel drie weer uit de dood op te staan en opnieuw te sterven. “Ik zou ook niet weten hoe Jean nu weer terug zou moeten komen. Dan zou het verhaal wel heel ongeloofwaardig worden.”

De derde film over de superheldengroep, ‘X-men: The last stand’ was eerder dit jaar een groot succes in de Verenigde Staten. In Nederland sloeg de film minder aan.

De 41-jarige Janssen heeft het momenteel niet bepaald druk. “Ik lees een hoop scripts, in de hoop een goede tegen te komen.” De actrice liep volgens Britse media onlangs een rol mis in de film ‘Bathory’ van de Slowaakse regisseur Juraj Jakubisko. Famke zou de rol spelen van de zestiende-eeuwse gravin Elizabeth Bathory uit Hongarije, die meer dan zeshonderd vrouwen zou hebben vermoord en hun bloed hebben gedronken. De 30-jarige Britse Anna Friel kaapte de rol voor haar neus weg.

[Novum]