Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Keith Urban beste countryzanger

Keith Urban is uitgeroepen tot beste countryzanger tijdens de Country Music Awards. Hij kon de prijs niet ophalen omdat hij is opgenomen in een afkicklinkiek.

(Novum/AP) – Keith Urban is maandag uitgeroepen tot beste countryzanger tijdens de Country Music Awards. De man van Nicole Kidman was niet aanwezig in Kansas om zijn prijs in ontvangst te nemen. Hij zit momenteel in een afkickkliniek voor zijn alcoholverslaving.

Toen bekend werd dat de 38-jarige Urban voor de tweede keer in successie tot beste zanger was verkozen, kreeg hij een staande ovatie van het publiek. Collega-countryartiest Ronnie Dunn nam de award namens Urban in ontvangst. Hij las daarbij een brief voor waarin Urban zijn vrienden, familie en vrouw bedankte. “Ik kijk ernaar uit om naar huis te komen en jullie allemaal weer te zien.”

Ronnie Dunn nam niet alleen de prijs voor zijn vriend Keith in ontvangst. De zanger en zijn partner Kix Brooks, die samen het duo Brooks & Dunn vormen, sleepten zelf drie Country Music Awards in de wacht. Ze werden uitgeroepen tot beste duo en wonnen de prijs voor de beste single en de beste clip met hun nummer ‘Believe’. Voormalig American Idol-winnares Carrie Underwood werd verkozen tot beste countryzangeres.

[Novum]