Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kristallen Film gaat naar ‘Forever’

De documentaire ‘Forever’ van Heddy Honigmann wordt beloond met de Kristallen Film. De prijs wordt op 27 november uitgereikt in het Filmmuseum Vondelpark.

De documentaire ‘Forever’ van Heddy Honigmann wordt beloond met de Kristallen Film. Dat heeft de organisatie van het Nederlands Filmfestival donderdag bekendgemaakt. Sinds ‘Forever’ op 12 oktober in première ging, heeft de film tienduizend bezoekers getrokken. De documentaireprijs wordt uitgereikt tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).

‘Forever’ plaatst de bezoekers van de Parijse begraafplaats Père-Lachaise in een verrassend daglicht. Velen komen hun geliefden opzoeken en laten een bloem of enkele woorden op een steen achter.

De uit Peru afkomstige Honigmann volgde een opleiding in Rome. Ze woont en werkt sinds 1978 in Nederland. Ze regisseerde korte films en documentaires als ‘Crazy’ uit 1999. Met de laatste film won Honigmann een Gouden Kalf voor de beste lange documentaire. ‘Forever’ sleepte eerder dit jaar een Gouden Kalf binnen in dezelfde categorie.

De prijs wordt uitgereikt op 27 november in het Filmmuseum Vondelpark. De documentaire wordt vertoond tijdens het IDFA, dat van 23 november tot 3 december wordt gehouden.

[Novum]