Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mel Gibson is te oud voor Mad Max

Mel Gibson neemt de rol van Mad Max niet voor de vierde keer op zich. De Hollywood-ster is met zijn 50 jaar te oud, zegt regisseur George Miller.

Mel Gibson neemt de rol van Mad Max niet voor de vierde keer op zich. De acteur is met zijn 50 jaar te oud, zegt regisseur George Miller tegenover de Australische website Moviehole.

Aanvankelijk zou Gibson de wreker van onrecht opnieuw spelen in ‘Mad Max IV’. Drie maanden voor de opnamen vielen de Verenigde Staten echter Irak aan, waardoor de Australische dollar instortte. “Zo verloren we ons budget”, zegt Miller.

Daarmee ging de laatste kans om Gibson te casten als Max Rockatansky voorbij. “Hij was 21 toen hij Mad Max voor het eerst speelde en nu is hij in de vijftig”, zegt de filmmaker. “Verder denk ik dat hij meer is geïnteresseerd in wat achter de camera gebeurt dan ervoor. Volgens mij is hij dol op produceren, schrijven en regisseren.”

‘Mad Max’, ‘Mad Max 2’ en ‘Mad Max beyond Thunderdome’ kwamen uit in respectievelijk 1979, 1981 en 1985. De films spelen in de toekomst en gaan over een politieman die het recht in eigen hand neemt na de moord op een collega en zijn eigen gezin. Alle drie films zijn geregisseerd door de Australiër Miller.

[Novum]