Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Naomi Campbell voor de zesde keer aangeklaagd

Een oud-huishoudster van Naomi Campbell heeft een tweede aanklacht tegen haar ingediend. In juni beschuldigde zij het model van discriminatie en mishandeling.

(Novum/AP) – Naomi Campbell is weer aangeklaagd wegens mishandeling. Haar oud-huishoudster Gaby Gibson heeft een tweede aanklacht tegen het model ingediend. In juni beschuldigde zij Campbell al van discriminatie, mishandeling en belediging. Deze aanklacht werd volgens de advocaat van het supermodel afgewezen omdat de bewijzen tegen zijn cliënt te laat werden ingediend.

De aangifte van Gibson is de zesde beschuldiging van mishandeling aan het adres van Campbell binnen enkele jaren. Verschillende oud-huishoudsters en -assistenten deden aangifte tegen de diva. In 2003 onderging Naomi therapie om haar agressie in te dammen.

Volgens haar advocaat dient Gibson nu haar tweede aanklacht in omdat ze nog meer beschuldigingen wilde toevoegen en ditmaal ook meerdere partijen daagt. Ze klaagt onder meer Campbells oud-woordvoerder Amanda Silverman aan, omdat deze haar publiekelijk zou hebben zwartgemaakt.

Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat de Britse Campbell haar voormalige huishoudster meerdere malen discrimineerde vanwege haar Oost-Europese achtergrond. Ze zou Gibson, die met een accent spreekt, een ‘domme Roemeense’ hebben genoemd en haar hebben toegesnauwd dat ze Engels moest leren ‘omdat je niet meer in de derde wereld leeft’.

[Novum]