Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe versie van horrorklassieker ‘The thing’

‘The thing’ wordt opnieuw verfilmd. John Carpenters klassieke horrorfilm ging over een buitenaards wezen dat onderzoekers terroriseert op de Zuidpool.

De klassieke horrorfilm ‘The thing’ van John Carpenter wordt opnieuw verfilmd. De oorspronkelijke film uit 1982 ging over een buitenaards wezen dat in steeds veranderende gedaanten onderzoekers terroriseert op de Zuidpool. David Foster, de producent van de oorspronkelijke film, maakt deel uit van het nieuwe productieteam. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Het verhaal van Carpenters film sloot aan op ‘The thing from another world’ van regisseur Howard Hawks. In die film uit 1951 speelt James Arness een monster uit de ruimte dat de medewerkers van een radarstation van het leger uitmoordt. Carpenters film begint wanneer een onderzoeksteam aankomt bij de basis. Vervolgens neemt het ding bezit van het lichaam van steeds andere wetenschappers.

Beide producties waren gebaseerd op het korte verhaal ‘Who goes there?’ van John W. Campbell junior uit 1938.

De nieuwe film wordt eerder een ‘pendant’ dan een trouwe herverfilming van Carpenters origineel, zeggen de producenten.

[Novum]