Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ricky Martin krijgt persoonlijkheidsprijs

Ricky Martin is door de Latin Recording Academy verkozen tot persoon van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn muziek en zijn gevecht tegen kindersmokkel.

(Novum/AP) – Ricky Martin is door de Latin Recording Academy verkozen tot persoonlijkheid van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn prestaties als entertainer en zijn inzet in de strijd tegen kindersmokkel. De 34-jarige popster nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een galadiner in New York. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar de stichting People for Children, die Martin in 2004 oprichtte.

De zanger uit Puerto Rico is blij dat collega’s uit de muziekindustrie hem als persoon waarderen. Maar hij benadrukt dat het lot van kinderen belangrijker is dan zijn prestaties. “Hoe belangrijk muziek ook voor me is, het helpen van deze kinderen staat voorop.”

Martin is bekend van dansnummers als ‘Livin’ la vida loca’, ‘The cup of life’ en ‘Shake your bon-bon’. Hij is een van de meest succesvolle Latijns-Amerikaanse artiesten. Eerder ging de prijs naar Carlos Santana, Julio Iglesias en Emilio Estefan.

De Latin Recording Academy is een organisatie van Portugees- en Spaanssprekende artiesten. De ‘person of the year award’-uitreiking maakt deel uit van de Latin Grammy-week. De uitreiking van de Latin Grammy Awards vindt donderdag plaats in New York.

[Novum]