Search
Close this search box.

VanVelzen geniet van ‘droomstart’

Roel van Velzen, artiestennaam VanVelzen, geniet van zijn succes. Zijn debuutsingle ‘Baby get higher’ stijgt in de hitlijsten. “Het is echt een droomstart.”

Roel van Velzen, artiestennaam VanVelzen, geniet van zijn succes. Zijn debuutsingle ‘Baby get higher’, die op 26 september uitkwam, stijgt in de hitlijsten en wordt veel gedraaid op radio. Nog geen drie weken nadat de single uitkwam trad hij op tijdens de TMF Awards. “Het is een beetje surrealistisch. Het is echt een droomstart, ik zit in een rollercoaster. Het gaat keihard.”

De artiest valt tot nu toe van de ene verbazing in de andere. “Het ene moment zie je in de muziekwinkel je eigen plaat staan, het volgende moment zit je in de auto en word je gebeld dat je nummer op de radio wordt gedraaid.”, vertelt hij. “Dan kun je natuurlijk alleen maar keihard gillen en kijken of ze in de auto naast je ook jouw nummer draaien en of ze meebewegen op de muziek.”

VanVelzen heeft hard gewerkt voor zijn succes. “Het lijkt nu heel snel te gaan, maar eigenlijk zijn we al twee jaar bezig”, vertelt hij aan Novum Nieuws. “We hebben twee jaar lang liedjes geschreven en eraan gesleuteld. Er moest een plaat worden opgenomen en een sound bepaald.” Van Velzen heeft de helft van de nummers op zijn debuutalbum ‘Unwind’ zelf geschreven.

‘Unwind ‘ komt waarschijnlijk begin volgend jaar uit. “We laten het een beetje afhangen van hoe het nu allemaal gaat met de single. Maar wat mij betreft komt dat album er morgen al”, vertelt de zanger en pianist enthousiast. De cd staat volgens hem vol met ‘popliedjes met een rockrandje’. Dat is nieuw in Nederland, denkt hij. “Ik speel geen ballads, maar echt energieke muziek. Ik vind het leuk om energie op het publiek over te brengen en dat uit zijn dak te laten gaan.”

[Novum]