Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vijftigduizend virtuele vrienden voor Marco Borsato

Marco Borsato heeft als virtuele artiest al vijftigduizend vrienden gemaakt. De Borsato-robot, die vragen beantwoordt, is sinds een maand op MSN te vinden.

Marco Borsato heeft als virtuele artiest al vijftigduizend vrienden gemaakt. De Borsato-robot, die vragen van fans beantwoordt, is sinds een maand op MSN Messenger te vinden. De nieuwe virtuele vrienden van de zanger hebben hem al meer dan twee miljoen berichten gestuurd, zo meldt Radio 538.

De zanger is zelf ook enthousiast over het project. “Ik zoek altijd naar wegen om dichter bij mijn fans te komen en dit is een fantastische manier om erachter te komen wat er in hen omgaat. Ik kan alle gesprekken lezen en zit soms met verbazing te kijken naar wat men allemaal vraagt en voorstelt.”

Fans kunnen niet alleen met de ‘computer-Marco’ chatten, maar ook videoclips van de zanger bekijken. Belangstellenden hebben de clips al bijna tachtigduizend keer aangeklikt. Borsato is de eerste zanger die virtueel actief is. Eerder waren er wel al virtuele versies van radio-dj’s Barry Paf en Ruud de Wild.

[Novum]