Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vrouw zet strijd tegen James Brown voort

De vrouw die ames Brown beschuldigt van verkrachting wil dat het Amerikaanse hooggerechtshof de zaak gaat bekijken. Een lagere rechtbank wees haar aanklacht af.

(Novum/AP) – De vrouw die James Brown beschuldigt van verkrachting wil dat het Amerikaanse hooggerechtshof de zaak bekijkt. Een lagere rechtbank wees haar aanklacht vorig jaar af. Ook in hoger beroep kreeg de vrouw haar gelijk niet. Ze wil het nu daarom in de hoogste regionen van het Amerikaanse rechtssysteem proberen.

Jacque Hollander beweert in 1988 te zijn verkracht door Brown, terwijl hij haar bedreigde met een pistool. De vrouw, die destijds als woordvoerder voor de soulzanger werkte, eist een schadevergoeding van 106 miljoen dollar (83 miljoen euro). Brown heeft de verkrachting altijd ontkend.

Eerder werd de zaak afgewezen omdat het delict verjaard zou zijn. Hollander wil dat aanvechten omdat ze de laatste jaren klachten ontwikkelde naar aanleiding van de verkrachting. Ze kampt met een schildklierprobleem, dat volgens de doktoren veroorzaakt is door de stress die het seksuele misdrijf met zich meebracht. Deze diagnose is pas vijf jaar geleden gesteld.

[Novum]