Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gwyneth Paltrow niet anti-Amerikaans

Gwyneth Paltrow is ‘zeer gekwetst’ door de anti-Amerikaanse uitspraken die haar in een interview met een Portugese krant in de mond worden gelegd.

Gwyneth Paltrow is ‘zeer gekwetst’ door de anti-Amerikaanse uitspraken die haar in een interview met de Portugese krant Diario de Noticias in de mond worden gelegd. Aan het Amerikaanse blad People vertelde de actrice nooit iets slechts over haar geboorteland gezegd te hebben.

De 34-jarige Oscarwinnares is trots om Amerikaanse te zijn. “Als je naar de rest van de wereld kijkt, zijn we zo bevoorrecht. Dat heeft mijn vader me altijd goed ingeprent.” Haar uitspraken zijn naar eigen zeggen volledig verdraaid. “Ik heb nooit gezegd dat Britten intelligenter en beschaafder zijn dan Amerikanen.”

Volgens Paltrow zijn de uitspaken niet afkomstig uit een persoonlijk interview, maar uit een persconferentie die ze in het Spaans gaf tijdens een promotiebezoek aan Spanje. Ze wijdt het misverstand dan ook aan haar gebrekkige beheersing van de Spaanse taal. “Ik moet duidelijk weer eens lessen nemen.”

[Novum]