Search
Close this search box.

Prince treedt op tijdens Super Bowl

Prince treedt op tijdens de Super Bowl. De traditioneel groots opgezette finale van het Amerikaanse footballseizoen is jaarlijks de best bekeken show op tv.

(Novum/AP) – Prince treedt op tijdens de Super Bowl. De traditioneel groots opgezette finale van het Amerikaanse footballseizoen is jaarlijks de best bekeken show op televisie in de VS, met kijkersaantallen van ruim boven de honderd miljoen. In de pauze van de wedstrijd treden gewoonlijk grote sterren op, zoals eerder Paul McCartney en de Rolling Stones.

Omroep ABC, die de Super Bowl op 4 februari uitzendt, past wel censuur toe op het optreden van Prince. Sinds in 2004 de nipplegate-affaire zich voordeed, waarbij de tepel van Janet Jackson tijdens een duet met Justin Timberlake voor de ogen van het televisiepubliek in beeld kwam, is voorzichtigheid volgens de omroep geboden. Het incident ontketende in de VS een golf van ontzetting en kritiek.

Vorig jaar werd uit angst voor het uitzenden van suggestieve seksuele passages in songteksten van de Rolling Stones de microfoon van Mick Jagger enkele keren gedimd. Ook Prince staat bekend om zijn obscene teksten en sexy dansbewegingen, hoewel hij zich de laatste jaren op het podium wat ingetogener gedraagt.

[Novum]