Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Who stopt optreden tijdens eerste nummer

The Who staakte een concert in Tampa dinsdag al na enkele minuten. Leadzanger Roger Daltrey had te veel last van zijn stem.

(Novum/AP) – Fans van The Who kregen dinsdagavond niet waar ze voor waren gekomen. De Britse band staakte een concert in de Amerikaanse stad Tampa al na een paar minuten. Tijdens het eerste nummer liep leadzanger Roger Daltrey plotseling van het podium.

Enkele minuten later kondigde gitarist Pete Townshend aan dat zijn collega last had van zijn stem. De zanger zou te kampen hebben met bronchitis. “Ik heb hem net gesproken en hij kan amper praten”, zei Townshend. “Ik heb geprobeerd hem weer op het podium te krijgen, maar hij is echt heel erg ziek.” Het concert is verschoven naar volgende week zondag.

The Who is bezig met zijn eerste wereldtournee in 25 jaar. Tijdens de concertreeks speelt The Who niet alleen oude hits als ‘My generation’ en ‘Substitute’, maar ook materiaal van de vorig jaar verschenen plaat ‘Endless wire’, waaronder nummers uit de nieuwe minirockopera ‘Wire & glass’. De band staat op 5 juni in Ahoy in Rotterdam.

[Novum]