Search
Close this search box.

Wijnen in jury bij ‘Popstar’-show

Maurice Wijnen neemt plaats in de jury van ‘So you wannabe a popstar’, die vrijdag van start gaat. Dat heeft een woordvoerder van SBS 6 donderdag bevestigd.

Maurice Wijnen neemt plaats in de jury van de talentenshow ‘So you wannabe a popstar’, die vrijdag van start gaat. Dat heeft een woordvoerder van SBS 6 donderdag bevestigd. De geruchten dat ook Patricia Paay in de jury plaatsneemt, berusten volgens SBS6 niet op waarheid.

Maurice Wijnen was in het RTL-programma X Factor de rechterhand van jurylid Marianne van Wijnkoop. Wijnen schreef musicals als ‘The dancing queens’ en ‘Tango de Valentino’. Sinds juli 2005 is hij verantwoordelijk voor onder meer bijzondere projecten bij de Nederlandse tak van Stage Entertainment van Joop van den Ende.

Eerder zou Henkjan Smits, de ex-collega van Van Wijnkoop en Wijnen in X Factor, in de jury plaatsnemen. Smits mag van zijn vorige werkgever RTL 4 het komende halfjaar niet in de jury van een talentenjacht plaatsnemen.

In ‘So you wannabe a popstar’ strijden elf bekende Nederlanders om een platencontract. Roxeanne Hazes zingt in de eerste liveshow ‘I love rock & roll’ van Britney Spears. Schaatser Erik Hulzebosch treedt op met het nummer ‘De clown’ van Ben Cramer. Shownieuws-presentator Victor Brand zingt vrijdag ‘She bangs’ van Ricky Martin en Tanja Jess gaat het podium op met ‘Jump’ van Madonna.

De presentatie van de show is in handen van Nance en Gerard Joling.

[Novum]