Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bijna 1700 gitaristen spelen ‘Smoke on the water’

Bij wereldrecordpoging in Kansas City hebben ca. 1700 gitaristen tegelijk het nummer ‘Smoke on the water’ van Deep Purple gespeeld

(Novum/AP) – Bij een wereldrecordpoging in de Amerikaanse stad Kansas City hebben zondag bijna zeventienhonderd gitaristen tegelijkertijd ‘Smoke on the water’ van Deep Purple, het welbekende nummer uit de jaren zeventig, ten gehore gebracht. Voor velen van hen was dit het eerste nummer dat zij ooit op de gitaar leerden spelen.

Zelfs vanuit Duitsland waren er deelnemers naar Kansas City afgereisd om daar in een honkbalstadion aan de recordpoging deel te nemen. Het oude record stond op 1323 deelnemers en stamde uit 1994.

Volgens de eerste schattingen speelden zondag 1683 mensen het herkenbare loopje op hun al dan niet akoestische gitaar. De radiozender die de recordpoging organiseerde zal een deelnemerslijst en foto- en videomateriaal naar de uitgever van het Guinness Book of World Records sturen om het record zijn officiële status te geven.

[Novum]