Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fotograaf niet vervolgd voor afluisteren Kidman

De fotograaf die ervan werd beschuldigd Nicole Kidman te willen afluisteren, wordt niet vervolgd. Mogelijk is er geen bewijs gevonden.

(Novum/AP) – De fotograaf die ervan werd beschuldigd afluisterapparatuur te hebben geplaatst in de buurt van het huis van actrice Nicole Kidman wordt niet vervolgd. De 41-jarige Jamie Fawcett was in januari 2005 aangeklaagd nadat hij werd betrapt in de buurt van de woning van de Australische. Daar zou hij hebben geprobeerd een microfoontje te installeren.

Alle aanklachten tegen Fawcett zijn nu ingetrokken door de Hoge Raad van de Australische provincie New South Wales. De reden voor het besluit is niet duidelijk. Mogelijk kon niet worden aangetoond dat de afluisterapparatuur ooit is gebruikt voor het afluisteren van een gesprek.

Eerder ging Fawcett met succes in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in het Australische Waverly. Die had geoordeeld dat de fotograaf DNA moest afstaan aan justitie om vast te stellen of hij de apparatuur had geplaatst.

De manager van de 40-jarige Kidman zegt dat de actrice geen commentaar heeft op de kwestie. “Het heeft allemaal niets met haar te maken. Het was een zaak tussen de aanklagers en Fawcett.”

[Novum]