Search
Close this search box.

George Michael hoeft de cel niet in

George Michael hoeft niet de cel in wegens rijden onder invloed, zo bepaalde een rechter in Londen. Het is nog onduidelijk of hij een alternatieve straf krijgt.

(Novum/AP) – George Michael hoeft niet de cel in wegens het rijden onder invloed. Dat heeft een rechter in Londen vrijdag bepaald. Deze heeft nog niet bekendgemaakt of de Britse zanger een alternatieve straf opgelegd krijgt.

Vorige maand gaf Michael, die werd geboren als George Panayiotou, al toe dat hij schuldig was aan het rijden onder invloed. De 43-jarige zanger stelde toen dat hij ‘moe en onder invloed van medicijnen was’ toen hij werd aangehouden.

Michael vertelde vrijdag in de rechtszaal zich te schamen voor zijn gedrag. “Ik heb iets verkeerds gedaan en ik heb daarmee anderen in gevaar gebracht.”

Michael werd in oktober gearresteerd in Londen, nadat de politie hem buiten bewustzijn achter het stuur van zijn auto aantrof. Zijn auto stond voor een verkeerslicht en hield daarom het verkeer op. Eerder hadden getuigen gezien dat hij met een slakkengangetje op de verkeerde kant van de rijbaan reed.

Het incident in oktober volgde op een reeks soortgelijke voorvallen in Londen. Vorig jaar kreeg George al een keer een waarschuwing wegens cannabisbezit. Ook ramde hij met zijn Range Rover drie geparkeerde auto’s. Hij werd daarvoor niet vervolgd.

[Novum]