Search
Close this search box.

George Michael lonkt naar diamanten schedel

George Michael wil zijn kunstcollectie uitbreiden. De Britse zanger heeft interesse getoond in de schedel van Damien Hirst, die is belegd met 8601 diamanten.

George Michael wil zijn kunstcollectie uitbreiden met het nieuwste werk van Damien Hirst. De Britse zanger en zijn vriend Kenny Gross hebben interesse getoond in het object, een schedel die is belegd met 8601 diamanten. Dat meldt de Britse krant The Sun.

Kenny en George hebben vorige week een privé-bezichtiging gehad van het kunstwerk, dat de naam ‘For the love of god’ draagt. “Ze hebben het bekeken en denken er over het toe te voegen aan hun collectie”, zei een woordvoerder van het stel.

De schedel kost bijna 74 miljoen euro en is daarmee het duurste kunstwerk van een nog levende artiest. De 44-jarige Hirst verklaarde eerder te hopen dat het kunstobject niet in handen komt van een privéverzamelaar die het voor zichzelf houdt. “Het zou zonde zijn als het in een opslag ergens zou verdwijnen waar niemand het kan bewonderen”, zei hij. “Ik zou graag zien dat het tentoongesteld wordt.”

[Novum]