Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Gone with the wind’ wordt musical op West End

Het wereldberoemde koppel Rhett Butler en Scarlett O’Hara is volgend jaar op West End te zien in de musical ‘Gone with the wind’.

Het wereldberoemde liefdeskoppel Rhett Butler en Scarlett O’Hara is volgend jaar op West End te zien in de musicalversie van ‘Gone with the wind’. De productie wordt geregisseerd door Trevor Nunn, die in 1981 furore maakte met zijn regie voor ‘Cats’. Dat meldt de BBC maandag.

‘Gone with the wind’ is een roman van Margaret Mitchell uit 1936, maar het was drie jaar later de film die legendarisch werd. In het epische verhaal staat het idyllische leventje van Scarlett O’Hara centraal, dat ruw wordt verstoord als in 1861 de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt. Haar huwelijk met de charmante Rhett Butler maakt het er niet gemakkelijker op. De film, met Clark Gable en Vivien Leigh, sleepte tien Oscars in de wacht.

Begin jaren zeventig flopte in Londen al eens een uit Japan afkomstige musicalversie van ‘Gone with the wind’. De voorbereidingen op de West End-productie van volgend jaar zijn al drie jaar aan de gang. De muziek en liedjes worden geschreven door nieuwkomer Margaret Martin. Naar verwachting gaat de musical in april in première. Acteurs zijn nog niet bekend.

[Novum]