Search
Close this search box.

Ilse DeLange en Krezip op Zwarte Cross

Ilse DeLange, Krezip en Di-rect staan op het Zwarte Cross-festival. Ook Status Quo is te zien. Het evenement vindt vanaf 27 juli plaats in Lichtenvoorde.

Ilse DeLange, Krezip en Di-rect staan dit jaar op het Zwarte Cross-festival. Het evenement vindt in de eerste week van de bouwvakvakantie, vanaf 27 juli, plaats in Lichtenvoorde. De Zwarte Cross is een combinatiefestival van sport, muziek, theater en stunts, georganiseerd door rockband Jovink & de Voederbietels.

Op het festival, dat vorig jaar meer dan tachtigduizend bezoekers trok, treden ook buitenlandse bands op. Naast het Britse Status Quo betreedt onder meer The Cato Salsa Experience uit Noorwegen en Ot Vinta uit Oekraïne het podium.

Ook krijgen onbekende rockbands de kans zich te profileren op het festival. De organisatie is met 3FM een samenwerking aangegaan om nieuw talent een kans te geven onder de titel Serious Talent. De muziek van de bands is te horen op de radiozender en de finale van de wedstrijd vindt plaats op de tweede dag van het festival. De winnaar mag op het hoofdpodium optreden.

Van Achterhoekse bodem treden, behalve Jovink, Boh Foi Toch en Normaal op. Voor de kinderen is er een speciaal gedeelte, het Blagenparadijs. Er kunnen spelletjes worden gedaan, er is een speelweide en een kinderpodium waar de meidengroep Kus is te zien.

[Novum]