Zoeken
Sluit dit zoekvak.

J.K. Rowling verklapt einde Harry Potter-reeks

J.K. Rowling heeft het einde van de Harry Potter-reeks aan haar man verklapt. Dat stelt Daniel Radcliffe, die de hoofdrol speelt in de gelijknamige filmreeks.

J.K. Rowling heeft het einde van het laatste deel van de Harry Potter-reeks aan haar man verklapt. Dat onthult Daniel Radcliffe, die de hoofdrol speelt in de filmreeks over de tovenaarsleerling. “Ik denk dat alleen haar man het onlangs heeft uitgevonden”, zei hij vorige week tijdens een persconferentie, ter gelegenheid van de verfilming van ‘Harry Potter and the order of the phoenix’, zo meldt BBC News. “Ik denk niet dat iemand anders het weet.”

Speculaties over de inhoud van het zevende en laatste boek in de populaire fantasiereeks houden de gemoederen bezig, sinds de 41-jarige Rowling zich vorig jaar liet ontvallen dat twee personages de dood zullen vinden.

Zelf heeft de 17-jarige Radcliffe gezegd dat hij hoopte dat Harry het loodje zou leggen. “Een paar jaar geleden heb ik dat gezegd, omdat ik denk dat het een echte afsluiting zou zijn”, legde hij uit. “Ik denk dat het zo zou kunnen zijn, maar dat is absoluut nergens op gebaseerd.”

Op het internet hebben al meerdere malen mensen beweerd het einde van de boekenreeks te kennen. Een hacker publiceerde onlangs op zijn website het veronderstelde einde van ‘Harry Potter and the deathly hallows’, dat op 21 juli uitkomt. De vijfde verfilming in de succesvolle reeks draait vanaf 11 juli in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]