Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kevin Spacey keert Hollywood de rug toe

Kevin Spacey is niet langer geïnteresseerd in zijn filmcarrière. Hij is gelukkig met zijn rol als artistiek leider van het Londense Old Vic Theater.

Kevin Spacey zet zijn filmcarrière op een laag pitje. Dat zei de acteur, die een Oscar won voor zijn rol in ‘American beauty’, woensdag in het Britse nieuwsprogramma London Tonight. Hij is gelukkig met zijn rol als artistiek leider van het Londense Old Vic Theater, een functie die hij sinds 2003 bekleedt. “Mijn persoonlijke acteerprestaties kunnen me niets meer schelen, ik ben er klaar mee.”

Spacey, die onlangs nog te zien was in ‘Superman returns’, is tot die conclusie gekomen toen hij zijn carrière overdacht. “Na tien jaar films maken, waarbij ik het beter heb gedaan dan ik ooit had kunnen hopen, vroeg ik mezelf af wat ik met dat succes moest doen”, vertelt hij. “Of ik gewoon door wilde gaan met film na film maken en me bezighouden met of ik nog wel ‘hot’ genoeg ben. En ik kwam erachter dat het me allemaal niets kan schelen.”

In zijn rol als artistiek leider, waarbij hij verantwoordelijk is voor de programmering van het theater, kan de Amerikaanse acteur zijn ei wel kwijt. “Ik vind het heerlijk om met mensen samen te werken. Het is een onvergetelijke ervaring om mensen samen te brengen in een project.”

Dat hij zijn filmcarrière op een laag pitje zet, betekent niet dat Spacey stopt met acteren. Hij speelt vanaf januari een filmproducent in het toneelstuk ‘Speed-the-plow’ van David Mamet in het Old Vic Theater.

[Novum]