Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sopranos houden uitverkoop in pakhuis

De inventaris van de tv-serie The Sopranos is in de uitverkoop gegaan in een pakhuis in Queens. De meeste spullen zijn dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

(Novum/AP) – Nu de laatste aflevering van The Sopranos is uitgezonden, gaat de inventaris van de show in de uitverkoop in een pakhuis in Queens, New York. Maar fans die verwachten voor een habbekrats de badjas van Tony Soprano of de stoel van dr. Melfi te scoren, komen bedrogen uit.

Zelfs de meest toegewijde fan zal maar weinig artikelen herkennen uit de serie, die in 1999 begon. Het pakhuis is gevuld met lampen, telefoons, bestek en beddengoed van de beroemde maffiafamilie. De echt herkenbare spulletjes uit de show zijn in Californië, waar de Amerikaanse tv-zender HBO bepaalt wat ermee gaat gebeuren.

De serie, die acht seizoenen lang een televisiehit was, draaide om het dagelijks leven van maffiabaas Tony Soprano. Niet alleen het gewelddadige maffiamilieu, ook familie- en liefdesperikelen kwamen aan bod. Tony’s zaakjes strekten zich uit van illegale gokpraktijken en afpersing tot overvallen en witwaspraktijken. De serie speelde zich af in Newark, New Jersey.

[Novum]