Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vivica Fox schold agent uit voor racist

Vivica Fox noemde de agent die haar aanhield voor het rijden onder invloed een racist. Dat blijkt uit een rapport dat is opgemaakt over haar arrestatie.

(Novum/AP) – Vivica Fox heeft de agent die haar aanhield voor rijden onder invloed een racist genoemd. Dat blijkt uit zijn proces-verbaal. De 42-jarige Fox scheurde drie maanden geleden met 120 kilometer per uur langs een politiewagen in Hollywood. Toen uit een ademtest bleek dat ze te veel had gedronken, werd de zwarte actrice gearresteerd. “Broeder, help me”, riep Fox naar de partner van de agent, die haar inrekende. “Laat je deze blanke, racistische agent me dit aandoen?”

Onderweg naar de gevangenis bleef de donkere actrice de agent uitschelden. In de cel werd Fox aan een ademtest onderworpen, die onderbroken moest worden, omdat ze ‘luid moest boeren’.

De actrice, die vorig jaar meedeed aan de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars, moet zich op 19 juli voor de rechter verantwoorden. Als ze schuldig wordt bevonden, hangen haar een celstraf van zes maanden en een boete van ruim zevenhonderd euro boven het hoofd.

Vivica Fox was onder meer te zien in films als ‘Kill Bill: vol. 1’, ‘Soulfood’ en ‘Independence day’.

[Novum]