Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wesley Snipes voelt zich gediscrimineerd

Het ministerie van justitie heeft het op Wesley Snipes gemunt omdat hij zwart is. Dat menen de advocaten van Snipes, die wordt beschuldigd van belastingfraude.

(Novum/AP) – De Amerikaanse belastingdienst en het ministerie van justitie hebben het op Wesley Snipes gemunt omdat hij zwart is. Dat stellen de advocaten van de acteur, die wordt vervolgd voor belastingontduiking en het terugvorderen van negen miljoen euro met valse documenten.

Volgens een motie die de pleiters hebben ingediend bij de rechtbank in Florida worden twee andere verdachten niet aangeklaagd omdat ze blank zijn en Snipes wel omdat hij van Afro-Amerikaanse afkomst is. Ook zou hij slachtoffer zijn geweest van ‘gewetenloos belastingadvies’ van zijn accountants.

De aanklagers menen echter dat Snipes tussen 1999 en 2004 simpelweg geen inkomsten bij de belasting heeft opgegeven, geld heeft teruggevorderd waarop hij geen recht had en dus schuldig is aan fraude. Een rechter buigt zich over de zaak. Als Snipes, bekend van de ‘Blade’-trilogie, schuldig wordt bevonden hangt hem een celstraf van maximaal veertig jaar boven het hoofd.

[Novum]