Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw album Eagles bijna klaar

De Eagles hebben hun eerste studioalbum sinds ‘The long run’ uit 1979 bijna afgerond. Ook zal de Amerikaanse rockband volgend jaar weer uitgebreid toeren.

De Eagles hebben hun eerste studioalbum sinds ‘The long run’ uit 1979 bijna afgerond. Ook zal de Amerikaanse rockband volgend jaar weer uitgebreid toeren. Dat onthulde gitarist Joe Walsh zaterdag aan het muziektijdschrift Billboard.

De muzikanten leggen momenteel de laatste hand aan het album. “We werken nog een beetje aan de zangpartijen en mixen het”, stelt Walsh. Alle bandleden schreven mee aan de nummers. Don Henley, Glenn Frey, Timothy B. Schmit en Walsh hebben iets gecreëerd dat ‘in een echt andere richting gaat’. “Het is moeilijk te vergelijken met de muziek die ik op de radio hoor.”

De band werd in 1971 opgericht en scoorde hits met nummers als ‘New kid in town’ en ‘Hotel California’. In 1980 ging de formatie uiteen om na een pauze van veertien jaar een comeback te maken. Afgezien van enkele compilatiealbums, liet een nieuwe studioplaat op zich wachten.

[Novum]