Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan Smit maakt zich op voor operatie

Jan Smit maakt zich op voor de ingreep aan zijn stembanden. De 21-jarige Volendamse zanger gaat donderdag onder het mes in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Jan Smit maakt zich op voor de ingreep aan zijn stembanden. De zanger, die al sinds eind september uit de roulatie is, gaat donderdag onder het mes in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

De Volendammer mag als alles goed is verlopen het ziekenhuis donderdagavond weer verlaten. Daarna volgt een week absolute stemrust. “Hij mag een week lang geen woord zeggen, dus ook geen ja of nee”, vertelt zijn manager Jaap Buys.

Volgens Buys mag de zanger over drie maanden weer langzaamaan met zanglessen beginnen. “Ik verwacht dat hij twee maanden daarna weer voorzichtig kan beginnen met optreden”, vertelt hij. “En dan niet meteen voluit, want een voetballer van het Nederlands elftal begint na een knieoperatie ook niet met een uitwedstrijd tegen Duitsland.”

Vorige maand werd bekend dat de 21-jarige Smit knobbeltjes op zijn stembanden heeft. Na een rustperiode bleek een operatie onvermijdelijk te zijn. Door de ingreep wordt, naast de losse optredens van Jan, ook de ‘Jan Smit komt naar je toe-tour’ verschoven naar volgend najaar. Die zou aanvankelijk in januari van start gaan. Ook de release van het nieuwe album ‘Stilte in de storm’ van de populaire zanger wordt uitgesteld.

[Novum]