Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laura Vlasblom voor het eerst alleen in theater

Laura Vlasblom staat volgend jaar voor het eerst in het theater met haar eigen soloprogramma ‘Rok’. Voor de zangeres is het een droom die uitkomt.

Laura Vlasblom staat vanaf half januari voor het eerst in haar carrière in het theater met een eigen soloprogramma. Voor de zangeres is het een droom die werkelijkheid wordt. In ‘Rok’ vertelt ze haar eigen levensverhaal en vormen liedjes van vrouwelijke rocksterren als Janis Joplin, Melissa Etheridge en Tina Turner de rode draad in de voorstelling. Laura wordt tijdens voorstelling begeleid door een band.

Jarenlang verzamelde de 38-jarige brunette liedjes voor haar eigen soloprogramma. “Ik was 20 en toen wist ik al dat ik het nummer ‘The man with the child in his eyes’ van Kate Bush ooit wilde gaan zingen”, vertelt Laura. “Zij is zo’n bijzondere zangeres en ook iemand die raakvlakken heeft met mijn theatrale kant. En in Tina Turner zie ik ook raakvlakken. Zij is een krachtige vrouw, die net als ik weet wat ze wil. Eigenlijk zijn alle zangeressen waar ik liedjes van zing krachtige personen op het podium en privé, voornamelijk in de liefde, vrouwen met hele kwetsbare hartjes.”

Laura, die bij het grote publiek bekend werd als zangeres van de meidengroep Frizzle Sizzle, schrijft de show helemaal zelf. Wel krijgt ze advies van Bastiaan Ragas, met wie zij tien jaar lang een relatie had en zoontje Sem van 6 kreeg. “Ik ben wel benieuwd naar meningen van anderen. Ik praat er ook veel over met Bas. Hij stond vorig jaar in het theater en geeft mij ook raad en tips.”

In de theatershow vertelt Vlasblom haar levensverhaal van jong meisje tot aan de vrouw die zij nu is. Veel persoonlijke verhalen uit het leven van de zangeres passeren op het podium de revue. “Ik ben best wel open, stel me vrij kwetsbaar op en geef me ook bloot”, legt Laura uit. “Ik vertel anekdotes over mijn kind maar ook over mijn scheiding en andere privédingen.”

Laura werkt momenteel samen met John Crosby, de zoon van David Crosby van de popgroep Crosby, Stills, Nash & Young, aan de Blue Highway Tour. Hierin zingen ze nummers in de zogenaamde Americana-stijl van artiesten als Dolly Parton, Norah Jones en Trisha Yearwood. De repetities voor haar eigen soloprogramma starten begin januari. Op 12 januari is de eerste voorstelling in het Ledeltheater in het Zeelandse Oostburg. Eind januari verschijnt de voorstelling ook op cd.

[Novum]