Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dr. Seuss-verfilming favoriet in Amerika

‘Horton hears a who!’ staat met een omzet van ruim 16 miljoen euro boven aan de Amerikaanse box office. De film is gebaseerd op het kinderboek van Dr. Seuss.

(Novum/AP) – De animatiefilm ‘Horton hears a who!’ staat voor de tweede week op een rij boven aan de Amerikaanse box office. De film, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van de beroemde Amerikaanse kinderboekenschrijver Dr. Seuss, bracht in het paasweekeinde ruim zestien miljoen euro op.

‘Tyler Perry’s Meet the Browns’ bracht in zijn openingsweekeinde bijna dertien miljoen euro op. De film, over een alleenstaande moeder die naar de begrafenis gaat van haar vader die ze nog nooit heeft ontmoet, staat daarmee op de tweede plaats van de lijst van films met de hoogste omzet.

De derde plek op de lijst is deze week voor ‘Shutter’, een film over een pasgetrouwd stel dat gekweld wordt door een geest, met een omzet van bijna zeven miljoen euro. Op de vierde plaats staat de nieuwste film van Owen Wilson, ‘Drillbit Taylor’, met een omzet van ruim 6,5 miljoen.

[Novum]