Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Grad Damen hervindt zichzelf

Grad Damen heeft zichzelf hervonden. “Ik heb geleerd om weer van het zingen te genieten en te weten hoe leuk het is om muziek te maken”, vertelt de volkszanger.

Grad Damen heeft zichzelf hervonden. “Ik heb geleerd om weer van het zingen te genieten en te weten hoe leuk het is om muziek te maken”, vertelt de volkszanger. Op het nieuwe album ‘Kom maar bij mij’, dat op 14 april verschijnt, maakt Grad weer de muziek ‘die hij altijd al wilde maken’.

“Het klopt dat Grad een tijdje niet lekker in zijn vel heeft gezeten”, erkent manager Robby Langendorf. “Dat heeft deels te maken met het feit dat men lange tijd heeft geprobeerd om hem hipper te maken dan hij is. Grad wil gewoon een volksjongen zijn, niks meer en niks minder. Op die manier is hij trouw aan zichzelf en kan hij de muziek maken die hij wil maken.”

Met Emile Hartkamp en Norus Padidar van platenmaatschappij Goldstar werkte Damen samen aan het nieuwe album ‘Kom maar bij mij’. Met hen in de studio werken was een ‘verademing’. “Ik kwam altijd lachend de studio uit”, vertelt de 25-jarige zanger uit Breda. “Zij hebben me het vertrouwen in mezelf teruggegeven. Nu weet ik dat ik het kan.”

De eerste single van het nieuwe album, ‘Mag je dochter mee op stap’, is vanaf volgende week verkrijgbaar.

[Novum]