Search
Close this search box.

Huub Stapel wil euthanasieverklaring

Als hij ernstig ziek zou worden, wil Huub Stapel zelf kunnen beslissen wanneer hij het leven verlaat. “Ik ga binnenkort een euthanasieverklaring opstellen”.

Als hij ernstig ziek zou worden, wil Huub Stapel zelf kunnen beslissen wanneer hij het leven verlaat. “Ik ga binnenkort een euthanasieverklaring opstellen”, vertelt hij zaterdag in De Telegraaf. “Ik wil niet dat anderen later over mijn lot beschikken.”

De 53-jarige acteur toert momenteel door het land met ‘De goede dood’. Het toneelstuk draait om drie broers, van wie de oudste terminaal ziek is. “In mijn directe omgeving heb ik er nooit mee te maken gehad, maar het stuk heeft mij aan het denken gezet.”

Stapel, bekend uit films als ‘De lift’ en ‘Flodder’, omschrijft zichzelf als een hypochonder. “Bij elk pijntje denk ik meteen het ergste”, legt hij uit. “Tweemaal per jaar laat ik me binnenstebuiten keren om te onderzoeken of ik niets heb. Zodra ik buikpijn heb, denk ik dat het kanker is.”

Zijn vrouw heeft echter een kalmerende werking op hem. “Gelukkig heb ik mijn Resie die dan zegt: Doe normaal, stel je niet aan.”

[Novum]