Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Joop van den Ende staakt toneelactiviteiten

Joop van den Ende Theaterproducties wil zich uitsluitend nog richten op musicals en muziektheater. Toneelstukken behoren niet meer tot het repertoire.

Joop van den Ende Theaterproducties wil zich uitsluitend nog richten op musicals en muziektheater. Toneelstukken behoren niet meer tot het repertoire. “Er is sprake van een overvolle markt en er is in de theaters onvoldoende plaats voor onze producties”, stelde woordvoerder Sjoerd van Schoten vrijdag. “Wij zitten in de vrije sector en moeten het doen zonder subsidie.”

De afgelopen jaren bracht het entertainmentbedrijf onder meer de stukken ‘Moeder Courage’ en ‘3 zusters’ op de planken. De komedie ‘Boeing boeing’ is voorlopig de laatste toneelproductie van Joop van den Ende. “We maken pas op de plaats wat betreft theater en gaan ons nog meer richten op waar we in hopen te excelleren, musicals.”

Het bedrijf wil in de toekomst meer investeren in ‘oorspronkelijke’ musicalproducties, zoals ‘Ciske de rat’. De musical, met Danny de Munk in de hoofdrol, boekt sinds eind vorig jaar veel succes.

[Novum]