Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Linda de Mol maakt ‘oer-Hollands’ programma

Linda de Mol beseft dat haar spelshow Ik Hou van Holland weinig gedurfd is. “Ik noem dat een beetje gezellig en oer-Hollands, dat klinkt beter dan truttig”.

Linda de Mol is zich er terdege van bewust dat haar nieuwe spelshow Ik Hou van Holland weinig gedurfd is. “Ik noem dat een beetje gezellig en oer-Hollands, dat klinkt beter dan truttig”, zei de presentatrice woensdagavond in De Wereld Draait Door.

Volgens de 43-jarige blondine zit de Nederlandse televisiekijker niet te wachten op schokkende programma’s. “Ik denk dat mensen behoefte hebben aan een programma dat veilig is.” In Ik Hou van Holland moeten twee teams vragen beantwoorden over Nederlandse films, muziek en actualiteiten. Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge zijn vaste panelleden in de quiz.

De Mol is niet bang voor een reputatie als gezapig tv-icoon. “Natuurlijk doe ik er in mijn privéleven alles aan om een beetje controversieel te blijven”, zei ze grinnikend. De presentatrice brak eind vorig jaar met haar vriend Sander Vahle. Al snel staken geruchten de kop op dat ze samen zou zijn met Jeroen Rietbergen, de ex van Lieke van Lexmond. “Ik heb het idee dat mensen sowieso vinden dat ik al te stout bezig ben.”

Ik Hou van Holland is vanaf zaterdagavond wekelijks te zien bij RTL 4.

[Novum]