Search
Close this search box.

Linda de Mol vindt Sophie Hilbrand dapper

Linda de Mol vindt het dapper dat Sophie Hilbrand in haar eerste grote filmrol haar hand niet omdraait voor expliciete seksscènes. “Het lijkt me heel eng.”

Linda de Mol vindt het dapper dat Sophie Hilbrand in haar eerste grote filmrol haar hand niet omdraait voor expliciete seksscènes. Dat vertelde de acterende presentatrice maandagavond tijdens de première van de film ‘Zomerhitte’, waarin Hilbrand onder meer masturbeert voor de camera. “Het lijkt me heel eng. Ik vind het heel dapper van haar.”

Toch zou De Mol niet meteen nee zeggen tegen een film waarin ze uit de kleren moet. “Ik denk dat het afhangt van het verhaal, van het script en de rol die je speelt. Ik denk niet dat het mogelijk is om van tevoren te zeggen wat je wel en niet zou doen. Het heeft ermee te maken hoe het gedaan wordt en of het functioneel is.”

Dat bloot in een film functioneel moet zijn, is ook de mening van acteur Cees Geel. “Ik sta altijd op het eenvoudige standpunt dat het functioneel moet zijn”, legt hij uit. “Als het alleen maar eenvoudig effectbejag is, dan doe ik niet mee.”

Leontine Borsato vindt dat een actrice per rol moet bekijken hoe ver ze moet gaan. “Ik vind het afhangen van de rol. Als die eist dat je ver gaat, dan zou ik dat best kunnen doen. Ik denk zeker in deze film dat het helemaal niet raar is.” Dat de tegenspeler van Hilbrand in ‘Zomerhitte’ haar vriend Waldemar Torenstra is, maakt het volgens Borsato ook makkelijker. “Zulke scènes zijn toch minder raar als je ze met je vriend speelt.”

Musicalacteurs en geliefden Jim Bakkum en Bettina Holwerda zouden niet zo snel gezamenlijk uit de kleren gaan op het witte doek. “Dat vind ik wel heel privé hoor”, verklaart Bettina. Jim ziet zichzelf liever met zijn vriendin in ‘een mooie avonturenfilm of een drama’ spelen. “Maar dat je echt zo bloot moet en alles laat zien, nee, in eerste instantie hoeft dat van mij niet.” Juist omdat ze een stel zijn, lijkt het Bettina moeilijk. “Samen is dat misschien een beetje raar. Het is toch wel heel privé, vind ik.”

[Novum]