Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse danspartner trots op Priscilla Presley

Priscilla Presley en haar Nederlandse danspartner Louis van Amstel gooiden hoge ogen in het Amerikaanse Dancing with the Stars. Ze eindigden op de derde plaats.

Priscilla Presley en haar Nederlandse danspartner Louis van Amstel gooiden dinsdag hoge ogen in de Amerikaanse tv-show Dancing with the Stars. De 62-jarige ex-vrouw van Elvis Presley ontving een staande ovatie voor haar uitvoering van de mambo. Van Amstel liet op zijn website weten trots te zijn op Priscilla. “Ik ben zeer onder de indruk van haar moed, atletisch vermogen en doorzettingsvermogen.”

De jury beloonde het koppel dinsdag met 45 van de maximaal zestig te behalen punten. Priscilla en Louis eindigde op derde plaats van de twaalf koppels in de tweede aflevering van het zesde seizoen van het tv-programma.

De 35-jarige Van Amstel was al eerder te zien in de Amerikaanse afvalrace voor de sterren. Dit is het vierde seizoen waarin de Nederlandse danser en choreograaf te zien is. De in Amsterdam geboren en getogen Van Amstel verhuisde in 2000 naar Amerika, nadat hij verschillende wereldkampioenstitels op het gebied van ‘ballroom dance’ had veroverd.

Priscilla is dolblij met haar danspartner. “Hij haalt het beste in mij naar boven. Ik houd van dansen, maar ik dans beter door zijn choreografie”, zei ze dinsdag in een interview tijdens de liveshow van Dancing with the Stars op de Amerikaanse tv-zender ABC. “Hij zorgt voor de uitdaging. Hij duwt mij in de juiste richting.”

Illusionist Penn Jillette en tenniskampioene Monica Seles waren dinsdag de eerste twee afvallers van het zesde seizoen van de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars.

[Novum]