Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse en Surinaamse artiesten zingen samen

De Dijk, Boris, Angela Groothuizen en Oscar Harris zingen op 10 april samen in het Concertgebouw van Amsterdam. Zij doen mee aan het Kaseko Crossover Concert.

De Dijk, Boris, Angela Groothuizen en Oscar Harris zingen op 10 april samen in het Concertgebouw van Amsterdam. Nederlandse en Surinaamse artiesten bundelen dan hun krachten voor het Kaseko Crossover Concert, zo heeft de organisatie van het evenement maandag laten weten. Ook Berget Lewis, Edgar Burgos en Jörgen Raymann vertolken liederen in de kaseko-stijl, die begin vorige eeuw zijn oorsprong vond in Suriname.

De artiesten brengen voornamelijk opnieuw gearrangeerde liederen ten gehore van Lieve Hugo, de King of Kaseko. Het concert maakt deel uit van de documentaire ‘IKO – The king of kaseko’, die in Suriname en Nederland is opgenomen. De documentaireserie wordt in december uitgezonden door de NPS. Het Kaseko Crossover Concert is later te zien bij de Avro.

[Novum]